Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165

Het is verstandig om uw dier nog voor de vakantie te chippen of te checken of de registratie nog klopt. Juist in de vakantieperiode raken vele huisdieren zoek, denk daarbij ook aan uw papegaai of parkiet. Jaarlijks worden er bij Amivedi ongeveer 32.000 dieren als vermist opgegeven, waarvan het in bijna 80% van de gevallen om een kat gaat. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend.

In juli en augustus kunt u, bij ons, uw dier laten chippen voor maar 25 Euro en zonder consult kosten. Wist u dat u altijd langs kan komen om gratis de chip van uw huisdier te laten controleren?

Wij maken gebruik van Virbac BackHome chips. Deze chip is  geschikt voor katten, kleine hondenrassen, schildpadden, papegaaien en overige kleine huisdieren. Door uw gechipte dier aan te melden op backhomeclub.nl krijgt u de beschikking over een ‘persoonlijke huisdierpagina’ op deze website. Hierop kunt u uw huisdier niet alleen registreren, maar kunt u tevens extra informatie en een foto van uw dier plaatsen. Veel informatie op deze pagina kunt u aanpassen, zodat u altijd de leukste foto of het juiste (vakantie)adres van uw dier online heeft staan!.

Gaat u met uw huisdier op vakantie naar een ander EU land? Dan dan is het verstandig om deze site even te checken https://www.nvwa.nl/onderwerpen/huisdieren-en-reizen/met-hond-of-kat-op-reis-binnen-de-eu

Ook is de vakantiechecklist van Zoetis erg handig.

Bronnen: LiCG

 

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook