Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165
Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug

Uw huisdier gaat mee op vakantie. Hier enkele tips:

Het is verstandig om uw huisdier voor de vakantie te controleren op de chip, vaccinaties en ontwormen en een vlooien/teken behandeling te geven.

Chippen

Chippen van uw huisdier is belangrijk. Juist in de vakantieperiode raken veel huisdieren zoek, denk daarbij ook aan uw papegaai of parkiet. Jaarlijks worden er bij Amivedi ongeveer 32.000 dieren als vermist opgegeven, waarvan het in bijna 80% van de gevallen om een kat gaat. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend.

Wij maken gebruik van Virbac BackHome chips. Deze chip is geschikt voor katten, kleine hondenrassen, schildpadden, papegaaien en overige kleine huisdieren. Door uw gechipte dier aan te melden op backhomeclub.nl krijgt u de beschikking over een ‘persoonlijke huisdierpagina’ op deze website. Hierop kunt u uw huisdier niet alleen registreren, maar kunt u tevens extra informatie en een foto van uw dier plaatsen. Veel informatie op deze pagina kunt u aanpassen, zodat u altijd de leukste foto of het juiste (vakantie)adres van uw dier online heeft staan!

Ontwormen, vlooien en teken

In deze nieuwsbrief staat ook een artikel over de parasitaire behandelingen. U kunt ook altijd even contact opnemen met ons om de juiste behandeling voor uw huisdier te bespreken.

Vaccinatie en paspoort

Controleert u ook nog even de vaccinaties in het paspoort van uw huisdier. Dieren die naar het buitenland op vakantie gaan moeten een Europees paspoort hebben en voor hen is een geldige rabiësvaccinatie verplicht. Deze moet een maand van tevoren zijn gedaan. Natuurlijk mogen ook de andere vaccinaties niet verlopen zijn. Hondenpensions vragen ook nog de honden en katten te enten voor kennelhoest en niesziekte.

Gaat u met uw huisdier op vakantie naar een ander EU land? Dan dan is het verstandig om deze site even te checken https://www.nvwa.nl/onderwerpen/huisdieren-en-reizen/met-hond-of-kat-op-reis-binnen-de-eu

Ook is de vakantiechecklist van Zoetis erg handig.

Bronnen: LiCG

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook