Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165
Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug


Dierenarts Jan Bos

Over dierendoc Jan Bos:

Vroeger wilde dierendoctor Jan al iets met dieren gaan doen, hij is opgegroeid op een boerderij op het Friese platteland en was altijd betrokken bij het wel en wee van de beesten. Na zijn middelbare school wist hij zeker dat hij veearts wilde worden. In 1985 is hij afgestudeerd als dierenarts.

In zijn begintijd als praktiserend dierenarts heeft Jan veel ervaring opgedaan in verschillende dierenartspraktijken voor kleine huisdieren, paarden en boerderijdieren. Eind jaren tachtig ging Jan naar de Universiteit in Californië om zich daar als dierenarts te specialiseren in exotische dieren. Hij deed onder andere ervaring op in de dierentuinen van San Francisco en Sacramento. Vervolgens werkte Jan twee jaar aan de Universiteit van Utrecht waar hij onderzoek deed naar interne ziekten van honden, katten en bijzondere dieren.
Sinds 1993 is Jan dé dierenarts van Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Dierendoc-ter Jan Bos is ook de de eigenaar van dierendocshop.nl waar uitsluitend voeders en medicijnen worden verkocht van hoogwaardige kwaliteit. Hij is een veelgevraagd specialist (o.a. door de politie) in het verdoven van dieren op afstand, traint andere dierenartsen maar ook boswachters op het gebied van tele-immobilisatie en is al jarenlang geregistreerd als wildlife consultant: hij adviseert andere dierentuinen en dierenparken bij de verzorging van exotische dieren. Lex Bos is zijn favoriete huisdier! Zie zijn sleutelbos hiernaast.Rosan Oostendorp

Over dierenartsassistente Rosan Oostendorp:

Rosan is al jarenlang aan Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug verbonden. Zij assisteert de dierenarts bij alle voorkomende werkzaamheden, ze is bijzonder praktisch en heeft een heel groot hart voor dieren. Eigenlijk is Rosan ‘dierenfluisteraar’ van beroep. Zij voelt aan wat een dier nodig heeft en haar zorgzaamheid betreft ook de relatie tussen patiënt en cliënt. Ze weet jou als eigenaar unieke voorlichting te geven over de verzorging van jouw dier. Zelf is Rosan de trotse eigenaar van twee katten, een hondje en een bejaarde Shetland pony.Tom Hendriksen

Over dierenarts en chiropractor Tom Hendrikse:

Tom Hendrikse is in 2005 afgestudeerd als dierenarts. Na zijn afstuderen heeft hij in verschillende gezelschapsdieren klinieken waargenomen. Ook heeft hij veel in het buitenland gewerkt. Zo was hij betrokken bij een castratie project voor honden in Bosnië, heeft hij gewerkt als dierenarts in Engeland en heeft hij meegewerkt in diverse wildlife projecten in Afrika. Daarnaast heeft hij met chimpansees gewerkt in Kameroen en met waterbuffels in Thailand.

Van 2008 tot 2017 was Tom als dierenarts verbonden aan Dierenpark Amersfoort. Als hoofd van de veterinaire afdeling heeft hij zich toen beziggehouden met alle aspecten van de dierentuindiergeneeskunde waaronder ook het verdoven op afstand.

Tegenwoordig is hij werkzaam als zelfstandig dierenarts voor gezelschapsdieren en exoten (zoals vogels, reptielen, vissen) en als chiropractor voor honden en paarden.

Veel problemen bij honden zijn terug te voeren op problemen aan het bewegingsapparaat en dan vooral ook op nek- of rugklachten. Als veterinair chiropractor kan Tom uw hond in Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug adequaat behandelen. De chiropractie is een vak apart met vaak spectaculaire resultaten.

Tom is trots op zijn honden, van links naar rechts een Mechelaar, kruising Border Collie/Jack Russsel en Border Collie.


Monique Elmendorp

Over gedragstherapeut Monique Elmendorp:

Mijn naam is Monique Elmendorp en ik ben gedragstherapeut voor katten.
Katten zijn fantastische huisdieren en kunnen ons veel plezier geven.
Ondanks hun gezellige, eigenzinnige en mysterieuze manier van doen kunnen ze ook ongewenst gedrag vertonen.

Katten houden niet van veranderingen. Het liefst hebben ze een ontspannen leventje waarin alles vertrouwd voelt. Het zijn dan ook echte control freaks, ze gedijen het beste op rust, regelmaat en reinheid. Niet te veel lawaai in huis, het voerbakje dat elke dag op hetzelfde tijdstip wordt gevuld en de mogelijkheid om de hele dag door een paar brokjes te kunnen eten. Vers water en een frisse kattenbak. Ook dat behoort tot de basisbehoefte van een kat. De kat heeft ook uitdagingen nodig en wil zijn natuurlijke gedrag kunnen uitvoeren.

Als katten niet in staat zijn om hun natuurlijke gedrag voldoende te uiten kunnen zij frustratie opbouwen. Dan kunnen ze voor de eigenaar wel eens ongewenst gedrag gaan vertonen. Denk daarbij aan onzindelijkheid, agressie, angstig gedrag, sproeien en krabben op ongewenste plekken en ruzie tussen katten onderling in een huishouden waar meer katten deel van uitmaken.

Soms heeft het probleemgedrag van je kat een medische oorzaak. Als er geen medische oorzaak gevonden wordt, kan er mogelijk sprake zijn van een of meerdere gedragsproblemen bij je kat. Het kan ook voorkomen dat er gedragstherapie nodig is met ondersteuning van medicatie. Als gedragstherapeut zal ik dat overleggen met de dierenarts.

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook