Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165

De gezondheid van reptielen

Reptielen zijn over het algemeen niet de allerbeste knuffeldieren. Sommige soorten zijn zelfs gevaarlijk, vooral als je er niets vanaf weet. Toch zijn reptielen erg populair bij eigenaren die zich door hun uiterlijk en vaak hun leefwijze aangetrokken voelen.

Reptielen zijn koudbloedige gewervelde dieren. Ze komen in de natuur overal ter wereld voor, behalve in koude gebieden. Daarom is het erg belangrijk dat ze in een warm verblijf zitten. Je moet daarvoor dus een  terrarium aanschaffen. Dat is een verwarmde glazenbak waar de reptielen in leven. Het terrarium moet voorzien zijn warmte en uv-lampen, eventueel een verwarmde vloer. Belangrijk is dat het dier zijn eigen voorkeursplaats kan kiezen. Elke soort heeft zijn eigen inrichtingseisen. Verder is het erg belangrijk dat het terrarium niet tocht want daardoor hebben ze snel te kampen met luchtwegproblemen!

Een evenwichtige en gezonde voeding is de ideale basis van de gezondheid van uw reptiel. Daarom is het belangrijk dat je weet wat jouw dier en wanneer hij moet eten. Er zijn reptielen die alleen plantaardig voedsel eten (herbivore -) in tegenstelling tot carnivore reptielen, zoals de meeste slangen, die kleine zoogdieren en kuikens eten.

 

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook