Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165

Op vakantie met je huisdier

Wanneer je je huisdier mee naar het buitenland wilt nemen, moet je rekening houden met de eisen  die in het buitenland gelden. De invoereisen voor de landen van de EU en voor de meeste overige landen in Europa kunt u hier vinden. Let ook op het volgende:

Zorg er voor dat he hond of kat gechipt is vóórdat hij zijn rabiësvaccinatie of overige behandelingen krijgt (op dezelfde dag mag ook). Ook moet hij een Europees dierenpaspoort hebben dat alleen door de dierenarts mag worden meegegeven nadat de identificatiegegevens van het dier zijn ingevuld en gelamineerd.

In sommige gevallen moet er voor vertrek een bloedtest gedaan worden om de rabiëstiter te bepalen. Dit is een test om te zien of de inenting tegen hondsdolheid goed is aangeslagen.

Let op! Je hebt niet alleen te maken met de regels van het land dat je eindbestemming is, maar ook met de regels van ALLE landen waar je doorheen reist!

De regels bij genoemde landen gelden voor dieren vanuit Nederland. Voor dieren die vanuit andere landen reizen (vooral als dit landen buiten de EU zijn) kunnen andere regels gelden.

Regels kunnen snel veranderen, neem daarom voor de meest recente regels contact op met de ambassade van het gewenste land.

Dieren jonger dan drie maanden, die te jong zijn om te worden ingeënt tegen rabiës, kunnen meestal niet worden meegenomen op vakantie. Wel is het in sommige landen toegestaan deze dieren eenmalig de grens te laten passeren. Vaak moet u dan een verklaring hebben dat het dier niet in contact is geweest met wilde dieren die mogelijk besmet zijn met rabiës.

Lees verder op: www.licg.nl

Honden welkom op vakantieparken

Wil je met een hond in  een bungalow, vakantiehuis of chalet op een vakantiepark doorbrengen? Op een groot aantal vakantieparken zijn honden in de accommodaties en op de parken zelf toegelaten. Meestal zijn er 1 of 2 honden op een vakantiepark of bungalowpark welkom. De meeste vakantieparken houden een aantal bungalows, vakantiehuizen of chalets gereserveerd voor honden bezitters. Vaak liggen deze aan de rand van een park en in de buurt van een uitlaatgebied. Indien je een hondvriendelijke vakantiewoning, bungalow of chalet op een vakantiepark wilt huren, zoekt u hier voor beschikbare accommodaties op vakantieparken waar honden toegestaan zijn. In het overzicht van de hondvriendelijke vakantieparken zie je dan snel of er op een bepaald vakantiepark accomodaties beschikbaar zijn waar 1 of 2 honden zijn toegestaan. Je boekt vervolgens je  hondvriendelijk vakantiehuis online.

Lees meer op: www.alle-honden-welkom.nl


Je kunt hier een vakantie checklist downloaden waarop u alle punten waar u rekening mee moet houden af kunt strepen.

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook