Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165

Uit onderzoek is gebleken dat de huisdieren steeds ouder worden. Natuurlijk willen we graag dat onze huisdieren zo lang mogelijk bij ons blijven. Maar ouder worden brengt, net als bij mensen, vaak ook problemen met zich mee. Wist u bijvoorbeeld dat 2 op de 3 katten ouder dan 7 jaar last hebben van artrose? Of dat 1 op de 3 een chronische niesziekte heeft? Helaas worden deze en andere aandoeningen vaak te laat ontdekt. Daarom is oktober de maand van het oudere huisdier!

Ook nu heeft dierenkliniek Berg&Bos een mooie aanbieding: in oktober 2022 bedragen de kosten voor een gezondheidscheck van het oudere huisdier € 95,00 in plaats van € 130,00.


Het bejaarde huisdier:

Een kat die ouder is dan 14 jaar kun je gerust ‘bejaard’ noemen, ook al zijn er genoeg katten die veel ouder worden. Katten worden vanaf een leeftijd van ongeveer 10 jaar ‘senior’ genoemd. Omdat aandoeningen vaak pas worden opgemerkt als ze in een gevorderd stadium zijn, heeft uw senior kat baat bij regelmatige gezondheidscontroles. Veel aandoeningen die bij de oudere kat voorkomen zijn wel degelijk goed behandelbaar. Voorbeelden van veranderingen die een medische aandoening doen vermoeden zijn:

  • Meer drinken en meer plassen,
  • Meer eten of juist minder,
  • Vermageren of juist dikker worden,
  • Moeilijk opstaan en stijf lopen,
  • Kwijlen en uit de bek ruiken,
  • Een doffe, vettige vacht.

Bij honden beginnen ouderdomsgebreken duidelijk toe te nemen vanaf een gemiddelde leeftijd van 7 jaar. Dat is de reden dat we honden vanaf die leeftijd als ‘senior’ bestempelen. 7 jaar is dan ook de leeftijd waarop wij adviseren om te beginnen met preventieve diagnostiek. Dit lijkt wellicht vroeg omdat uw hond nog in de bloei van zijn leven lijkt te zijn. In onderstaande tabel kunt u echter zien welke leeftijd uw hond heeft in vergelijking met mensenjaren (dit is afhankelijk van het gewicht).

Tijdens de maand van de oudere kat en hond kunt u  hier een afspraak maken voor een gezondheidscheck. De gezondheidscheck bestaat uit:

  • Een lichamelijk onderzoek (ogen, oren, gebit, hart, longen, mobiliteit, etc.)
  • Een urineonderzoek (soortelijk gewicht, suiker, eiwit, pH)
  • Een algemene screening van het bloed (lever, nieren, suiker, etc.)
  • Een bloeddrukmeting bij de kat

Voor het urineonderzoek vragen wij u van tevoren urine op te vangen en dit mee te nemen.

De kosten van deze gezondheidscheck voor uw oudere kat of hond zijn in oktober 2022 €95,00.
Daarna geldt weer het normale tarief van €130,oo.

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook