Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165
Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug

Mei 2022

De bouw is in de laatste fase: de afbouw. De afgelopen maanden zijn de plannen voor de indeling gemaakt, de verwarming (warmtepomp en vloerverwarming) en elektriciteit. Momenteel zijn de verschillende bedrijven bezig alles tot in de puntjes aan te leggen. Daarnaast worden de grondwerkzaamheden rondom het gebouw uitgevoerd en wordt de tuin aangelegd met de nodige parkeerplaatsen. Na de zomervakantie vindt de verhuizing plaats. Daar kijken we nog steeds naar uit.

Nieuwbouw

Maart 2022

De bouw gaat gestaag verder. De weersomstandigheden zitten mee en het hoogste punt is inmiddels met pannenbier gevierd! Het souterrain was al gereed. Inmiddels zijn ook de wanden en dakconstructie  afgerond en is de ruwbouw in april klaar. De fase van de afbouw en inrichting breekt dan aan. Dat betekent dat we ergens deze zomer kunnen verhuizen. We hebben er nu al heel veel zin in om u en uw huisdier op onze nieuwe locatie te verwelkomen!

Nieuwbouw

 

Januari 2022

De fundamenten zijn gelegd: het souterrain is als eerste verdieping klaar. Het souterrain van de nieuwe kliniek is de werkruimte waar straks de dieren worden behandeld in twee operatiekamers, een behandelruimte, een opname- en een röntgenkamer. De betonwanden zijn gestort en inmiddels rondom geïsoleerd. Straks zullen de kanaalplaten en de staalconstructie worden geplaatst. Verder is het bouwteam volop bezig met voorbereidingen om de inrichting in het voorjaar te realiseren.

Nieuwbouw

Nieuwbouw - Januari 2022

 

December 2021

Het bouwteam is nu echt van start gegaan. Het souterrain is de eerste verdieping van de kliniek, deze is voor de kerst klaar. Nu wordt aan de fundering hiervan gewerkt. De bodem is onderzocht op stabiliteit en het gebouw kan op deze fundering rusten. Daarna zal vanaf januari de volgende verdieping gebouwd worden. In maart moet het casco er staan. Vanaf dat punt zal de mooie, nieuwe kliniek echt helemaal zichtbaar zijn!

 

 

Dierendag 4 Oktober 2021: Lex legt de eerste kluif

Lex heeft vandaag op dierendag de eerst kluif gelegd voor de nieuwbouw van de dierenkliniek aan de Utrechtsestraatweg 159. Hij ziet ernaar uit om straks in de nieuwe kliniek zijn volgende vaccinaties en gezondheidschecks te krijgen. De nieuwe kliniek wordt een kliniek voor bijna alle dieren, die zo goed mogelijk worden verzorgd door de beste dierenartsen en paraveterinairen en door gebruik te maken van de modernste faciliteiten. Daarnaast zullen ook gedragsdeskundigen betrokken zijn en er zal wellicht sprake zijn van een heus puppy-klasje, waarin de hondjes samen met hun baasjes alles leren over een leven lang fit en gezond!

Lex heeft vandaag op dierendag de eerst kluif gelegd voor de nieuwbouw van de dierenkliniek aan de Utrechtsestraatweg 159.

Lex heeft vandaag op dierendag de eerst kluif gelegd voor de nieuwbouw van de dierenkliniek aan de Utrechtsestraatweg 159.

 

September 2021

We hebben goed nieuws! Het bouwteam kan eindelijk aan de slag. Alle vergunningen zijn nu rond. Dit voorbereidingstraject heeft veel langer geduurd omdat de Provincie nog ‘het stikstofbeleid’ moest integreren in ons project. We hebben daarom ook ons tijdsplan aangepast. Na de zomer hopen we nu met de bouw van onze groene kliniek te kunnen beginnen. De gehele nieuwbouw realisatie lijkt nu eerder op een olifantendracht (22 maanden) in plaats van een paardendracht (11 maanden). Een ding is echter zeker: we worden beloond met een hele mooie kliniek.

 

Nieuwbouw

Nieuwbouw

Nieuwbouw

 

Juni 2021

Het bouwteam staat in de startblokken, maar we moeten nog even geduld hebben voordat we de vlag uit kunnen hangen. De toestemming van de gemeente is er, maar we hebben ook een stikstofvergunning van de provincie nodig en die laat lang op zich wachten. We hebben daarom ook ons tijdsplan aangepast. We hopen na de zomer met de bouw van een groene kliniek te kunnen beginnen.

Nieuwbouw

 

Januari 2021

Het bouwdoek is opgehangen, we hebben een zeer ervaren aannemer gevonden en daarmee is het bouwteam van start gegaan. Wij zijn dus weer enkele stappen verder met de voorbereidingen van de bouw van onze nieuwe dierenkliniek! De grondwerkzaamheden zullen volgende maand gestart worden. En daarmee gaan we uit van de planning dat eind van het jaar de kliniek wordt geopend. Dierendag is en blijft ons streven.

 

Nieuwbouw

 

Nieuwbouw

 

Nieuwbouw

 

December 2020

De voorbereidingen voor de nieuwe kliniek zijn in volle gang. En we hopen in het vroege voorjaar met de bouw te starten. Momenteel hebben we met de architect en aannemers intensief overleg voor de juiste indeling van de kliniek zodat we straks de beste service kunnen bieden aan alle dieren en hun baasjes!  We willen voor alle verschillende diersoorten een passende faciliteit hebben. Het belooft een hele mooie en moderne kliniek te worden!

Volgend jaar 4 oktober dierendag  vieren we de opening met een open dag op deze nieuwe locatie!

 

Nieuwbouw

 

 

 

Voorgevel (noord-oost) -Ontwerp door Vidazz bouwkundig ontwerp.

 

 

Achtergevel (zuid-west) -Ontwerp door Vidazz bouwkundig ontwerp.

Utrechtsestraatweg

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook