Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165

Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug verzorgt in combinatie met een vaccinatie altijd een gratis gebitscontrole voor paarden. In februari – de Maand van het Gebit – krijgt u 10% korting op de gebitsbehandeling.

Een goed, gezond gebit is essentieel voor het paard. Want het paard is een planteneter. Zowel zijn gebit als zijn darmstelsel zijn daarop gebouwd. Paarden die dag en nacht in de wei staan, zoals in de natuur, eten en lopen het grootste gedeelte van de dag. Zo ontstaat er een gelijkmatige afslijting van het kauwoppervlak van de kiezen. Echter, veel paarden worden een groot gedeelte van de dag op stal gehouden en gemiddeld drie keer per dag gevoerd. Als ze dan ook nog op zaagsel staan in plaats van op stro, dan heeft dat consequenties voor de afslijting van het gebit.

Door een verminderde en onregelmatige afslijting kunnen er veranderingen in het gebit ontstaan, bijvoorbeeld haken. Dit veroorzaakt pijn. Hierdoor gaat een paard afwijkend malen, waardoor de slijtage nog onregelmatiger wordt. Het paard belandt daardoor in een vicieuze cirkel. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het belangrijk in ieder geval één keer per jaar het gebit te laten nakijken en behandelen. Februari is daarvoor een uitgelezen maand. Dierenarts Jan Bos is lid van de Nederlandse Vereniging van Gebitsverzorgers voor Paarden www.NVVGP.nl

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook