Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165

Veel voorkomende problemen bij kromsnavels als papegaaien en parkieten hebben vaak te maken met onjuiste voeding. Door alleen zaden te voeren (zoals papegaaien/parkietenzaad) ontstaat er op den duur een tekort aan eiwitten, vitamines en mineralen. Hiermee vermindert de conditie en afweer van uw vogels en zijn ze kwetsbaarder voor infecties door bacteriën, schimmels of virussen.

Ook ontstaan er als gevolg van eenzijdige voeding andere afwijkingen zoals ruisstoornissen, veerafwijkingen of bijvoorbeeld stofwisselingsziekten zoals groeistoornissen en legnood (door Calcium tekort).

Om deze problemen te voorkomen raden wij Nutri-Berries aan. Nutri-Berries is een complete basisvoeding voor kromsnavels met alle benodigde bouwstoffen (eiwitten, vitaminen en mineralen die de basis zijn voor hun gezondheid). Deze voeding is voor eigenzinnige vogels vertrouwd omdat die nog zaden bevat waar ze zo dol op zijn. De zaden zijn gebonden met een gelei die de belangrijke eiwitten en vitamines en mineralen bevatten. Deze balletjes zijn gemakkelijk vast te houden en de ronde structuur zorgt voor extra stimulatie voor de snavel-, tong- en pootbewegingen.

Er zijn bij ons verschillende varianten te verkrijgen met allerlei lekkere smaken. Zoals de Sunny Orchard, Garden Veggie, Tropical Fruit en El Paso. Maar ook de classic hebben wij voldoende op voorraad. Uw vogel houdt van variatie in het eten. Ons advies is dan ook om meerdere smaken te geven zodat uw dier elke keer een andere smaaksensatie beleefd.

 

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook