Dierenkliniek Berg&Bos
Dierenkliniek Berg&Bos
tel: 0317-621165
Dierenkliniek Berg&Bos

De maand van het gebit.

Februari is de Maand van de Gebitsverzorging. In deze maand brengen wij gebitsverzorging bij paarden, honden en katten onder de aandacht. Wij roepen alle baasjes daarom op om het gebit te laten CONTROLEREN. U kunt een gratis gebitscontrole en eventueel poetsinstructie krijgen, meldue aan via de site of bel even voor een afspraak.

Februari gebitscontrole

Voorkom gebitsproblemen bij uw huisdier.

Tijdens de maand van het gebit krijgt u 20% korting op een gebitsreiniging van uw huisdier. Maak een afspraak voor een gratis gebitscontrole, zodat we kunnen bepalen of een behandeling nodig is. U kunt ons mailen via info@dierendoc.nl of bellen 0317-621165 tijdens openingsuren.

 

Waaruit bestaat een gebitsreiniging?

De behandeling bestaat uit handmatig en ultrasoon verwijderen van al het tandsteen, gevolgd door het polijsten van het gebit. Het polijsten is nuttig om de terugkeer van aanslag te vertragen. Extra werkzaamheden, zoals b.v. extracties van tanden of kiezen vallen buiten het basistarief en worden apart berekend.

Eén van de meest voorkomende ongemakken voor uw huisdier zijn aandoeningen van het gebit. De verschijnselen worden vaak pas in een laat stadium opgemerkt. De gevolgen hiervan zijn ernstige tandvleesontsteking en verlies van kiezen en tanden. Preventieve tandheelkundige zorg is daarom voor uw huisdier minstens zo belangrijk als voor u.

 

Hoe herkent u een tandvlees/kaakontsteking?

  • Rood tandvlees op de overgang van tandvlees naar tanden of kiezen
  • Gemakkelijk bloedend tandvlees
  • Slechte adem
  • Bruine aanslag op tanden/kiezen
  • Speekselen
  • Losse tanden/kiezen
  • Eénzijdig kauwen

 

Wat zijn de gevolgen van een onverzorgd gebit?

Voedselresten, bacteriën en speeksel kunnen een witte aanslag op de kiezen veroorzaken, dit heet tandplaque. Wanneer dit niet tijdig wordt verwijderd kan het uitharden tot tandsteen.

Tussen het tandsteen en tandvlees kunnen vervolgens weer voedselresten en bacteriën nestelen die zorgen voor een tandvleesontsteking (gingivitis). Als in dit stadium geen behandeling plaatsvindt zal de ontsteking zich uitbreiden naar het bot(!) waardoor kiezen uiteindelijk zullen uitvallen. Dit hele proces is erg pijnlijk voor uw dier. Bovendien kunnen de betrokken bacteriën in de bloedbaan komen en zo ontstekingen in de hartkleppen, lever, nieren of tussenwervelschijven veroorzaken.

 

Wat kunt u zelf doen?

Als uw huisdier nog een schoon gebit heeft (of als het net gereinigd is) heeft u de volgende mogelijkheden:

  • Minstens om de dag poetsen met speciale tandpasta
  • Een speciaal voeder zoals Dental van Royal Canin  waarmee de vorming van tandplaque voorkomen wordt.
  • Met speciale Dental sticks onderhoudt uw hond zelf spelenderwijs het gebit.
Dierenkliniek Berg&Bos
Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dierendoc.nl
Facebook