Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165
Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug

Heeft u een paard, pony’s, ezel of zebra? Dan moet u weten dat vanaf 21 april 2021 de verblijfplaats van alle paardachtigen in Nederland bekend moet zijn. Vanaf die datum is namelijk de Europese Diergezondheidsverordening van kracht. Deze bepaalt dat de locaties waar paardachtigen verblijven een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) moeten hebben.

In geval van infectieziekten bij paarden is het belangrijk om snel te weten waar de zieke paarden staan en waar andere, nog gezonde paarden staan, die mogelijk besmet kunnen worden. Daarom zijn er regels voor de identificatie (paspoort en chip) en de registratie (melden in het I&R-systeem) van de dieren.

De registratie van de dieren gebeurt in het I&R-systeem. U kunt dit zelf doen of iemand anders machtigen om dit voor u te doen. Melden doet u via de I&R-applicatie. Doorgeven via een bedrijfsmanagementsysteem (BMS) kan ook. Alles over het melden vindt u op de pagina Paarden melden. Hier vindt u ook een stroomschema waarmee u makkelijk bepaalt hoe u een paard aanmeldt op een UBN. Voor Nederlandse paarden en voor paarden met een buitenlands paspoort.
Lees ook: www.rvo.nl

Paarden in de wei

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook