Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165

DIAGNOSTIEK

 

Ontlastingsonderzoek in ons laboratorium

Een ontlastingsonderzoek, ook wel faeces- of mestonderzoek genoemd kan bij verschillende dieren gedaan worden, zoals bij hond, paard, vogel, reptiel en zelfs bij vissen. Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug heeft ruime ervaring bij alle diersoorten om een verantwoord ontlastingsonderzoek uit te voeren.

Wij adviseren altijd een mestonderzoek te laten doen, voordat een wormmiddel wordt gegeven. Onnodig een wormmiddel verstrekken is niet alleen duur, maar ook belastend voor dier en milieu.

Wij kunnen voor jou voor elk individueel dier een ontlastingsonderzoek verrichten, je krijgt na het ontlastingsonderzoek, in geval van een positieve uitslag, een gepast ontwormadvies.

Via info@dk-utrechtseheuvelrug.nl kun je een wormcontrolepakket bestellen, met alle benodigdheden en instructies voor het verzamelen en opsturen van een mestmonster.

Het mestmonster kunt je vervolgens in de bij het pakket gevoegde envelop met de normale TNT-post naar het laboratorium van onze kliniek sturen.

Na ontvangst van het mestmonster krijgt je binnen 3 werkdagen de resultaten per e-mail (of per post) thuisgestuurd. Indien ontwormen nodig blijkt kunt je de wormspuiten direct bestellen.

Ook kunt je het mestmonster zelf langs brengen bij de Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug, Grebbeweg 109 in Rhenen.

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook