Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165

Laat je huisdier nog voor de vakantie chippen.
In dierenkliniek Berg & Bos kun je tot 1 september 2019 je huisdier voor 25 euro laten chippen. Maak hier een afspraak om van deze zomerse aanbieding te profiteren.
Met een geregistreerde chip is uw huisdier altijd te herkennen. Waardoor uw weggelopen kat of hond sneller wordt opgespoord en u weer herenigd wordt met uw huisdier.

De noodzaak van chippen
Jaarlijks lopen in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan, vooral katten, vindt de weg naar huis nooit meer terug. Veel van deze dieren komen gelukkig via bijvoorbeeld de dierenambulance in een dierenopvang terecht. Voor dieren die geen chip hebben en niet in een databank zijn geregistreerd, is het vervolgens vrijwel onmogelijk om de eigenaar terug te vinden! Een halsbandje met een penning of adreskokertje lijkt een goede oplossing. Deze blijken echter nogal eens verloren te gaan…

Gelukkig is er een unieke identificatiemethode: de elektronische chip. Vanwege de lange naam wordt het elektronisch identificeren ook wel ‘chippen’ genoemd. Met een chip is uw huisdier altijd te herkennen, want iedere chip heeft een wereldwijd unieke code.

Een moderne chip weegt minder dan een halve gram en is voor u en uw huisdier zijn gewicht in goud waard! Maar: de chip is alleen waardevol in combinatie met een goede registratie! Zonder registratie heeft de chip geen enkele zin.

Bron: www.virbac.nl

Registreren
Nadat je hond of kat van een chip is voorzien, moet het geregistreerd worden. Er bestaan diverse databanken. Een GRATIS (niet gratis voor de verplichte I & R voor honden die geboren of ingevoerd zijn na 1 april 2013) service voor baasjes die gekozen hebben voor een BackHome chip is de website www.backhomeclub.nl. U kunt zelf een account aanmaken, de gegevens van uw huisdier invullen en, indien gewenst, wijzigen. De website stuurt ter bevestiging van de registratie een bewijs van inschrijving dat u bij het vaccinatieboekje of Europees dierenpaspoort kunt bewaren. Vanaf dat moment is uw huisgenoot altijd weer bij u thuis te brengen!

Het is overigens wél belangrijk om een verhuizing of wijziging van het telefoonnummer aan te passen op de site. Anders wordt het speurwerk alsnog heel moeilijk! Uiteraard zijn uw gegevens op de site veilig opgeslagen en niet toegankelijk voor derden.

Vermist!
Indien uw huisdier vermist raakt, kunt u een melding van vermissing aanmaken op de site van BackHomeClub.nl. Ervaring heeft geleerd dat dieren die gesignaleerd staan sneller worden opgespoord !

Gevonden!
Indien u een huisdier gevonden hebt kunt u een registratie aanmaken met status ‘gevonden. Als de eigenaar of houder dan bijvoorbeeld via chipnummer.nl zoekt kan snel contact met de vinder worden opgenomen.

Bron: https://virbac.nl/identificatie/registreren
Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook