Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165

Vanaf april 2020 zijn wij een cat friendly clinic. Wat wil dat zeggen?

Dat betekent dat katten zo worden behandeld, dat stress zoveel mogelijk wordt beperkt of voorkomen.
Iedere woensdag is er van 9.00 tot 12.00 uur in dierenkliniek Berg&Bos een kattenspreekuur op afspraak bij dierenarts Tom Hendrikse. Op dat moment plannen wij geen honden in omdat veel katten het erg onplezierig vinden om bijvoorbeeld in de wachtkamer te moeten wachten als er honden dicht in de buurt zijn. Dit geeft vaak al extra spanning en dat willen wij graag voorkomen. Katten zitten in een vreemde omgeving niet graag op de grond, daarom hebben wij aparte ‘kattenparkeerplaatsen’ zodat de reismand op een verhoging gezet kan worden.

Eenmaal in de spreekkamer nemen wij extra tijd om uw kat(ten) te onderzoeken.
Katten worden zoveel mogelijk behandeld in de eigen reis/vervoersmand indien dit mogelijk is.
Bij meer ingrijpende handelingen (zoals bijv. bloed afnemen) bakeren wij de katten zodat ze minder stress ervaren. Bakeren is een methode om katten in een doek te wikkelen. Vaak worden ze eenmaal gewikkeld in een doek, wat relaxter en laten ze de behandeling makkelijker toe.

Voor gedragsproblemen is ook iedere woensdag onze kattengedragstherapeut, Monique Elmendorp aanwezig.
Bij haar kunt u vragen stellen over problemen waar u en uw kat tegen aan lopen.
Denk hierbij aan onzindelijkheid, krabben aan de meubels in plaats van aan de krabpaal, agressief gedrag tussen katten of van kat naar mens en nog vele andere vragen zoals:
• Hoe kan ik mijn huis zo katvriendelijk mogelijk inrichten?
• Waar zet ik de kattenbak neer en waar een krabpaal en waarom is dat belangrijk?
• Moet mijn kat naar buiten of kan ik de kat ook binnen houden?

Veel katten zijn bang voor de dierenarts en zijn daardoor moeilijk te benaderen. Door de katten rustig te behandelen zonder stress en tijdsdruk gaat het vaak al een stuk beter.
Toch is het een erg goed idee om de (jonge) kat te laten wennen aan dierenartshandelingen zodat veel stress kan worden voorkomen. Deze ‘dierenartstraining’ wordt bij wilde katachtigen in de dierentuin al toegepast maar ook voor gewone huiskatten levert dit voordelen op.

U kunt voor iedere woensdag een afspraak van een half uur maken – via ons online afsprakensysteem – om de kat langzaam en op eigen tempo te laten wennen aan een medisch onderzoek, het toedienen van medicatie en het geven van advies over hoe men thuis de kat kan voorbereiden op een dierenartsbezoek.

Wij zien u graag op de woensdag,
Dierenarts Tom Hendrikse en kattengedragstherapeut Monique Elmendorp

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook