Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug
tel: 0317-621165

Nu zijn de RAW Veterinary Diets in dierenkliniek Berg&Bos verkrijgbaar – voor meer info kijk op:

www.rawveterinarydiets.com

De recepturen zijn compleet geformuleerd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, zodat werkzaamheid en compleetheid gegarandeerd zijn. Daarnaast zijn alle Energique Raw Veterinary Diets diepvriesvoedingen bewerkt met HPP, High Pressure Processing. HPP is een wetenschappelijk gevalideerde manier om pathogene bacteriën in voeding af te doden. Hierdoor zijn ze veilig inzetbaar voor honden met specifieke aandoeningen.

ALL LIFE BALANCE is het basis voer dat als diepvries worsten wordt geleverd en op afspraak bij de kliniek kan worden opgehaald.

We stellen deze voeding aan u voor via een vraag- en antwoord formule:

Hoe kan een voeding nou zowel geschikt zijn voor puppy’s als voor volwassen honden?
Deze veel gestelde vraag is eigenlijk vrij eenvoudig te beantwoorden. Door te kijken naar de behoefte van die levensfase, waarbij de samenstelling het meest nauw komt, en de voeding hier optimaal op af te stemmen. Dat zijn de snelgroeiende pups van de grote hondenrassen. Bij deze voeding is dan ook zeer veel zorg en aandacht besteed aan een gezond calciumgehalte en een goed in balans zijnde calcium en fosforratio. Zodat een gezonde groei via deze voeding gewaarborgd wordt. Omdat je bij rauwe voeding geen problemen hebt met brokgrootte is het dus vanuit die optiek zeer goed mogelijk eenzelfde voeding te gebruiken voor zowel groei als onderhoud.

Vanaf welke leeftijd kan All Life Balance worden ingezet?
All Life Balance is zodanig samengesteld dat deze al vanaf de speenleeftijd veilig kan worden ingezet. In Nederland zijn er zeer veel fokkers die graag willen afspenen op rauwe voeding, vanwege de hogere verteerbaarheid en het hogere vochtgehalte ten opzichte van brokken. Echter reguliere rauw vleesvoedingen zijn hiervoor minder aan te raden vanwege het mogelijke microbiële risico dat hiermee gepaard gaat, en de vaak niet in balans zijnde nutriëntensamenstelling. All Life Balance is door de hoge drukbewerking microbieel veilig, en daarnaast is er voor wat betreft de nutritionele samenstelling bij uitstek rekening gehouden met de behoefte van snelgroeiende puppy’s. Hierdoor kan deze voeding zeer goed worden ingezet om puppy’s af te spenen.

Tot welke leeftijd kan All Life Balance worden ingezet?
De All Life Balance kan worden ingezet zolang het dier gezond is, en deze goed op de voeding reageert. Mocht een hond op een gegeven moment wat gaan mankeren (bv. artrose of verminderde nierfunctie) dat kan worden uitgeweken naar een van de hiervoor bestemde dieetvoeders.

Zijn er specifieke situaties waarbij All Life Balance kan worden ingezet?
Juist in de groeifase van puppy’s kan het inzetten van All Life Balance een meerwaarde zijn. Tijdens de groei is voldoende energie nodig om de groei te faciliteren. Echter, een hoge energie-inname tijdens de groei stimuleert een snellere groei. Onderzoek heeft aangetoond dat hoe sneller de groei, hoe groter de kansen op stoornissen in de botontwikkeling en groeipijn (enostosis). Vandaar dat het van belang is een gematigde groei na te streven, en de energie-inname tijdens de groeifase te beperken. Het voeren van rauw vleesvoeding heeft hierbij het voordeel dat de kans op overmatige energie-inname van puppy’s, en daarmee een te snelle groei, kleiner is. Dit als gevolg van het grotere volume dat per dag gevoerd kan worden door het hogere aandeel aan water en lagere aandeel aan energie in de voeding. De kans op overvoeren door de eigenaar neemt hier navenant door af.
Ook bij patiënten waarbij enostosis is opgetreden kan het vervangen van een deel (bv. de helft) van de droogvoeding door eenzelfde hoeveelheid rauw vleesvoeding een uitkomst bieden. Eigenaren zullen dan eenzelfde dagvolume kunnen blijven voeren, maar wel met beduidend minder energie, waardoor de groeisnelheid zal normaliseren en de groeipijn onder controle gebracht wordt.

Mag All Life Balance gemengd worden met droogvoeding.
Ja, het mengen van All Life Balance met droogvoeding is prima mogelijk. In tegenstelling tot het populaire geloof, kan dat absoluut geen kwaad. De maag pH wordt laag genoeg voor de vertering, en er is niet zoiets als “zakken of drijven in de maag”. De maag is geen glas water, maar een orgaan dat continu in beweging is om de voedselbrij te mengen met de verteringssappen. Het maakt hierbij geen verschil of u hiervoor geperste dan wel krokante brokken gebruikt. Beide typen kunnen prima gemengd worden met All Life Balance.

Dierenkliniek
Utrechtse Heuvelrug

Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr  08:00 u - 18:00 u
za  10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr  08:00 u - 9:00 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dk-utrechtseheuvelrug.nl
Facebook