Dierenkliniek Berg&Bos
Dierenkliniek Berg&Bos
tel: 0317-621165
Dierenkliniek Berg&Bos

Dierenarts Jan Bos

Over dierendoc Jan Bos:

Vroeger wilde dierendoctor Jan al iets met dieren gaan doen, hij is opgegroeid op een boerderij op het Friese platteland en was altijd betrokken bij het wel en wee van de beesten. Na zijn middelbare school wist hij zeker dat hij veearts wilde worden. In 1985 is hij afgestudeerd als dierenarts.

In zijn begintijd als praktiserend dierenarts heeft Jan veel ervaring opgedaan in verschillende dierenartspraktijken voor kleine huisdieren, paarden en boerderijdieren. Eind jaren tachtig ging Jan naar de Universiteit in Californië om zich daar als dierenarts te specialiseren in exotische dieren. Hij deed onder andere ervaring op in de dierentuinen van San Francisco en Sacramento. Vervolgens werkte Jan twee jaar aan de Universiteit van Utrecht waar hij onderzoek deed naar interne ziekten van honden, katten en bijzondere dieren.
Sinds 1993 is Jan dé dierenarts van Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Dierendoc-ter Jan Bos is ook de de eigenaar van dierendocshop.nl waar uitsluitend voeders en medicijnen worden verkocht van hoogwaardige kwaliteit. Hij is een veelgevraagd specialist (o.a. door de politie) in het verdoven van dieren op afstand, traint andere dierenartsen maar ook boswachters op het gebied van tele-immobilisatie en is al jarenlang geregistreerd als wildlife consultant: hij adviseert andere dierentuinen en dierenparken bij de verzorging van exotische dieren. Lex Bos is zijn favoriete huisdier! Zie zijn sleutelbos hiernaast.


Rosan Oostendorp

Over dierenartsassistente Rosan Oostendorp:

Rosan is al jarenlang aan Dierenkliniek Berg & Bos verbonden. Zij assisteert de dierenarts bij alle voorkomende werkzaamheden, ze is bijzonder praktisch en heeft een heel groot hart voor dieren. Eigenlijk is Rosan ‘dierenfluisteraar’ van beroep. Zij voelt aan wat een dier nodig heeft en haar zorgzaamheid betreft ook de relatie tussen patiënt en cliënt. Ze weet jou als eigenaar unieke voorlichting te geven over de verzorging van jouw dier. Zelf is Rosan de trotse eigenaar van twee katten, een hondje en een bejaarde Shetland pony.


Tom Hendriksen

Over dierenarts en chiropractor Tom Hendrikse:

Tom Hendrikse is in 2005 afgestudeerd als dierenarts. Na zijn afstuderen heeft hij in verschillende gezelschapsdieren klinieken waargenomen. Ook heeft hij veel in het buitenland gewerkt. Zo was hij betrokken bij een castratie project voor honden in Bosnië, heeft hij gewerkt als dierenarts in Engeland en heeft hij meegewerkt in diverse wildlife projecten in Afrika. Daarnaast heeft hij met chimpansees gewerkt in Kameroen en met waterbuffels in Thailand.

Van 2008 tot 2017 was Tom als dierenarts verbonden aan Dierenpark Amersfoort. Als hoofd van de veterinaire afdeling heeft hij zich toen beziggehouden met alle aspecten van de dierentuindiergeneeskunde waaronder ook het verdoven op afstand.

Tegenwoordig is hij werkzaam als zelfstandig dierenarts voor gezelschapsdieren en exoten (zoals vogels, reptielen, vissen) en als chiropractor voor honden en paarden. Zie ook: www.animalpartners.nl

Veel problemen bij honden zijn terug te voeren op problemen aan het bewegingsapparaat en dan vooral ook op nek- of rugklachten. Als veterinair chiropractor kan Tom uw hond in Dierenkliniek Berg & Bos adequaat behandelen. De chiropractie is een vak apart met vaak spectaculaire resultaten.

Tom is trots op zijn honden, van links naar rechts een Mechelaar, kruising Border Collie/Jack Russsel en Border Collie.

Dierenkliniek Berg&Bos
Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
Openingstijden kliniek
ma-vr 08:00 u - 18:00 u
za 10:00 u - 12:00 u
Telefonisch spreekuur
ma-vr 08:00 u - 8:30 u
Privacyverklaring
tel: 0317-621165
info@dierendoc.nl
Facebook